שאל את הרב - כללי

קול האישה ברבים (מול גברים)

  • י"ח תשרי התשע"ה

שאלה

שלום רב, מעניין אותי למה לאשה אסור לשיר\להתפלל ביחד עם גברים אשמח לקבל צידוק ממצוות התורה בירמיהו פרק לג' פסוק י"א רשום: " קוֹל שָׂשׂוֹן וְקוֹל שִׂמְחָה קוֹל חָתָן וְקוֹל כַּלָּה קוֹל אֹמְרִים הוֹדוּ אֶת יְהוָה צְבָאוֹת כִּי טוֹב יְהוָה כִּי לְעוֹלָם חַסְדּוֹ מְבִאִים תּוֹדָה בֵּית יְהוָה כִּי אָשִׁיב אֶת שְׁבוּת הָאָרֶץ כְּבָרִאשֹׁנָה אָמַר יְהוָה. " למיטב הבנתי ,לפי פסוק זה גברים ונשים כן התללו ביחד. אשמח לקבל הסבר מהרב בנושא זה. תודה מראש אילן

תשובה

שלום וברכה

לא הבנתי בדיוק איך הגעת לזה שמדובר שקול חתן וכלה ששרים יחד. מדובר בהבה קולות נפרדים שכל אחד יישמע בפני עצמו.