שאל את הרב - כללי

החזרת הלוואה מאבא

  • י"ח תשרי התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, שמי אור, והשתררתי משירות קרבי מלא לפני כ- חודשיים. עקב השיחרור קיבלתי מענק מהצבא כמו כל משתחרר. לפני כחודש אבי ביקש ממני שאלווה לו סכום כסף מאד גדול מהמענק שלי. למרות שהרגשתי מאד לא נוח שאבי מבקש ממני הלוואה כזו גדולה, נתתי לו את ההלוואה במחשבה כי הוא כניראה מאד זקוק לה. אבי אמר שהוא יחזיר לי את ההלוואה בתחילת החודש הזה, אך עברו כמעט שבועיים והוא עדיין לא החזיר לי בטענה כי הוא לחוץ כספית. איני יודע מה לעשות, אני מאד זקוק לכסף הזה בדחיפות, והמצב יכול להימשך כך המון זמן. בגלל שאני בנו, ברור שאיני אעשה שום הליך משפטי חס ושלום. שאלתי היא - מה ניתן לעשות? מה ההלכה אומרת במצב שכזה? כיצד להתנהג? ניסיתי להיות סבלני אבל אני מאד מאד זקוק לכסף... אני חייל משוחרר ואני ריק כספית. תודה!

תשובה

שלום וברכה

האם למיטב ידיעתך באמת אין לו אפשרות לשלם את החוב? אפילו לא בתשלומים?