חגים ומועדי השנה

התרת מנהג שלא לכתוב מסרונים בחול המועד

  • י"ד תשרי התשע"ה

שאלה

שלום וברכה, אני משתדלת לא לכתוב כלל בחול המועד כבר כמה שנים. למרות שידעתי שיש רבנים המתירים לכתוב הודעות SMS, לא כתבתי. השאלה שלי היא האם אני צריכה לעשות התרת נדרים כדי שאוכל לכתוב הודעות בחול המועד? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

למרות שמותר לכתוב מסרונים בחול המועד, היות שאין על זה שם כתיבה - מכל מקום נראה שאם נהגת שלא לעשות כן - שזהו בכלל כל מנהג טוב שאם נוהגים בו שלוש פעמים ברצף, הוא טעון התרת נדרים, אם לא אמרת מראש שאת נוהגת כן "בלי נדר" (ואפילו אם נוהגים במנהג טוב פעם אחת על דעת לנהוג כן לעולם, יש צורך התרת נדרים, אם לא נאמר מראש "בלי נדר", יעויין שלחן ערוך יורה דעה סימן ריד סעיף א, וספר כל נדרי עמוד תרנב).

ומכל מקום אם עשית התרת נדרים כללית בתחילת השנה, ניתן לסמוך שזה מתיר נדרים מן הסוג הזה של מנהג טוב אם לא אמרת במפורש שאת מקבלת את זה עלייך "עם נדר" (עפ"י שו"ת יביע אומר חלק ב' חלק אורח חיים סימן ל, וספר כל נדרי עמוד תרסה).

חג שמח,

הלל מאירס