לא בנינו סוכה, האם עליי לעשות קידוש?

  • י"ג תשרי התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב

אצלי בבית לא עושים סוכה, איך עליי להתנהג מבחינת קידוש? האם צריך לחם משנה גם בחג ? והאם אני יכולה להגיד שהחיינו בברכת הדלקת נרות בגלל שאין אנו מברכים בסוכה, ואם אמא שלי מברכת אני צריכה גם לברך בנפרד? ואיזה תפילות צריך להוסיף? האם אומרים כבר״ משיב הרוח״? תודה רבה וחג שמח

תשובה

שלום וברכה

נשים פטורות ממצוות סוכה, אולם אינן פטורות מחג הסוכות, את הקדושה שיש לגברים רק בסוכה, הנשים יכולות לזכות גם בבית ללא הסוכה.

כמובן שלפי זה את יכולה לעשות קידוש כרגיל ולהדליק נרות חג ולברך עליהם. אולם אם אימך מדליקה ומברכת את לא מברכת. את ברכת שהחיינו תעשי בקידוש של החג.

תפילת החג היא כמובן שונה כפי שתראי בסידור תפילת שלושת רגלים.

בימי חול המועד מתפללים תפילת חול ומוסיפים לומר את תפילת יעלה ויבוא.

את משיב הרוח אומרים רק בשמחת תורה.

חג שמח,