שאל את הרב - כללי

נשמה-משפחה

  • י"ב תשרי התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, השאלה היא קצת מסובכת, אשמח אם תענה לי בבירור, האמונה שלנו אומרת שאנחנו חוזרים לעולם בגילגול ושחלק מחלקי הנשמה נשארים בעולם האמת והחלק שצריך תיקון יורד שוב בגילגול, שאלתי היא כזו, האם אני כשאפטר מן העולם ואעלה לעולם האמת משפחתי עדיין תיהיה משפחתי, אישתי תיהיה עדיין אישתי, והאם לא ארד בגילגול ואיהיה חלק ממשפחה/אישה אחרת שאותם אזכור כשאפטר מן העולם, תודה

תשובה

לכבוד השואל,

עדיין לא למדתי מספיק בכדי לדעת תשובה לשאלה זו.

אמנם, אני נוהג לומר לתלמידים בענין זה, שאין צריך לדאוג בענינים אלו; אתה הוא מי שאתה, ואתה תשאר אתה, ואם תזכה לשמור את המצות ולתקן את מה שצריך כעת בעולם הזה, אז אתה גם תקבל שכר כמו שאתה.

בברכה,

רב נחום