איך למחול למי שלא מבקש סליחה

  • ח' תשרי התשע"ה

שאלה

שלום, בני משפחה קרובים שחייבים בכבודי מתייחסים בזלזול השפלה ואף נתנו לי 'צו הרחקה' בלתי מוגבל לביתם. יש צליין שגם להורי הצד השני מתייחסים בזלזול וכפיות טובה . יתר בני משפחתי כועסים עליהם בגלל זה ולא מצדיקים אותם כלל. שום דבר שעשיתי או לא עשיתי לא מצדיק התנהגות כזו. בעלי אסר עלי ליצור איתם שום קשר עד שיחזרו בהם. גם אם יבקשו כעת מחילה קשה לי למחול וברור לי שהנכדים שקשורים אלי ואוהבים אותי לא שותפים בקנוניה הזו. ואני גם לא מבינה את הנהגת הקבה ומה גרם לנסיון הזה. הקשר איתם לא היה תקין מהתחלה עקב מידות רעות שגם הורי הצד השני לא מכחישים. איתם אגב אני בקשר טוב. נא לפרסם שאלתי בתמציתיות באתר, או אם אתם בוחרים שלא לפרסם שילחו לי תשובה ישירה למייל. בברכת צום קל וגאולה השלמה

תשובה

שלום וברכה

אין כל חובה למחול למי שלא מבקש סליחה ואינו מתחרט על מעשיו. אם את רוצה להתחסד ולסלוח למי שלא ביקש סליחה , יש לדון אותם לכף זכות ששוטים הם ונולדו לתוך מידות רעות וקשות שגוברים על תבונתם ולכן אין להם את השכל להתנהג כראוי ואין בהם אשמה כל כך.