תורה ומדע

האם העיר אטלנטיס קיימת?

  • ז' תשרי התשע"ה

שאלה

שלום רב,

העיר אטלנטיס מוזכרת בכתבים של אפלטון, אבל לא נמצאו עד היום הוכחות לקיומה. למרות זאת, יש אמונה חזקה בקרב הרבה היסטוריונים וחוקרים שהיא הייתה קיימת. נתקלתי בגישה שמדובר בעצם בבבל. האם יש אזכור לזה במקורות שלנו?

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה,

אין עדויות ארכיאולוגיות לקיומה של העיר אטלנטיס.
גם אם היתה קיימת - ייתכן שהיתה עיר רגילה, ולא בדיונית כפי שמבקשים לתאר אותה. גם בימינו ידועים פלאי תבל, כמו פירמידת גיזה, והגנים של בבל, ולכן קיומה של עיר כזו אינו מופרך.

עיר זו יכלה להתקיים לפני המבול, או אולי אפילו בתקופת מגדל בבל. אך לא שמעתי מקורות המזכירים את השם אטלנטיס.

בברכה,
דניאל בלס