צום יום הכיפורים-אישה בהריון

  • ה' תשרי התשע"ה

שאלה

אני בשבוע 29 {מחר} ,,בת 45 , הריון הוא כתוצאה מטיפול פוריות. + גילו אצלי סכרת הריונית רציתי לדעת האם אני מחוייבת לצום ביום הכיפורים? {הריון ראשון אחרי 12 וחצי שנים},,,,ואם אני מחוייבת איך עושים את זה? הרופאה אמרה שאני מחוייבת לאכול 6 ארוחות ביום,,,כמובן שאני מדברת על סלטים כימעט הכול אסור לי והרבה מים,,,בנוסף יש לי עוד שאלה האם ההלכה אוסרת לקנות דברים לילד לפני הלידה {כמו עריסה וטיטולים ובגדים ועגלה,,,} או זו סתם אמונה טפלה? תודה רבה וגמר חתימה טובה

תשובה

שלום וברכה

א. אציע להתייעץ עם המוקד הלכתי רפואי' אשר יפעל ביום חמישי בין השעות

19:00-22:00. מענה טלפוני המספר

לפניות ל'קו ההלכה': 0722-722-350,

מותר לקנות דברים לפני הלידה ללא כל חשש.