שאל את הרב - כללי

כשרות הסכך כשלפעמים חמה מרובה מצילתה

  • ה' תשרי התשע"ה

שאלה

שלום, בניתי פרגולה וכסכך השתמשתי בפטנט הצללה של לוחות עץ ברוחב של 8.5 ס"מ השוכבים בזוית של כ 45 מעלות וכך יוצר צל. אלא שכשהשמש בצהריים ובוודאי בבוקר יש בשופי צילתא מרובה. אך כשהחמה נוטה למערב (בשעה 3-4 אחה"צ) חמה מרובה מצילתה. האם סכך זה כשר? תודה רבה

תשובה

לכבוד השואל,

קשה לפסוק בלי לראות. לכן הכי טוב שתביא את כל הפרטים לידיעת רב שבשכונה שיוכל לפסוק לך בודאות. ונציין לך כמה כללים:

1. צריך להיות בין חתיכה העליונה לחתיכה התחתונה פחות מג' טפחים (אם אין בחתיכה העליונה טפח)  [שולחן ערוך שם].

2. וצריך שיהא בתחתון מקום פנוי של אויר כדי שנוכל לראות את זה כאלו שהחלק העליון יורד לתוך החלק התחתון הפנוי וסותם. (הרמ"א שם).

3. הרמ"א (סימן תרלא סעיף ה) סובר שבמצב הנזכר לעיל מספיק שצלתה של הסוכה מרובה מחמתה בצהרים שהחמה באמצע הרקיע.

בברכת חג שמח,

רב נחום