זוגיות

החמות פוגעת בי מה אפשר לעשות?

  • ד' תשרי התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב...אני נשואה כבר כמעט 3 שנים וכל פעם שאני ובעלי הולכים להורים של בעלי לסעודה שלישית אז אחרי הסעודה כשבעלי הולך לבית הכנסת אני חוטפת ביקורות מחמותי וגם כל מיני דברים שהיא אומרת לי מה לעשות...והשבת זה היה מוגזם שליד אנשים היא אמרה לי את צריכה ללכת לטיפולים ותקחי את בעלך תציבי לו עובדה שאנחנו הולכים לטיפולים ותלכי תעבדי ובזכות זה בעלך יעזוב את הזיכוי הרבים וילך לעבוד וככה תיקנו דירה...וכל זה ליד אחים של בעלי ואחות של בעלי אמרה לאמא שלה טוב תעזבי אותה וחמותי אמרה לא מה היא צריכה לעשות את זה....וכמעט בכיתי וכשראיתי שבעלי בא אז יצאתי והוא שאל אותי מה קרה ואז אמרתי לו תשמע אני לא יכולה יותר לסבול את זה שכל פעם אחרי שאתה הולך אני צריכה לסבול אתה רוצה תמשיך לעשות פה סעודות אני יעשה בבית אני לא מוכנה כי כבר נפגעתי יותר מידי...אני לא אמנע ממך אבל לפה לא אבוא יותר....ואחרי זה בעלי בא להגיד לאמא שלו שלא תתערב ואני אמרתי לו עזוב לא משנה אל תגיד לידי והוא אמר לה בכל זאת אל תתערבי זה עניין שלי ואני הולך לפי הרב שלי ובסוף מוציאים אותי רעה ונותנים לי להרגיש שאני לא בסדר וחמותי בבוקר שלחה לי הודעה ואמרה לא הייתה לי כוונה לפגוע ושעם פגעתי אני מתנצלת וכתבתי לה שאני גם מתנצלת ושלא היה לי נעים שדיברת על זה בקול רם ליד כולם ואחרי זה היא אמרה מי זה כולם ....חשבתי שאפשר לדבר איתך אבל מסתבר שאי אפשר לא נורא מהיום רק לומדים ואמרתי לה שהיא יכולה להציע אבל לא להתערב כמו שאני לא מתערבת לך בעיניינים האישיים שלך ואני לא פוסלת בכללי את מה שאמרת ואת צריכה להבין שכל אחד בוחר בדרך שלו ואני מאמינה באמונה שלמה במה שהצדיק אמר...והיא אמרה אני בסך הכל הצעתי את יכולה לקחת את הדברים לאן שאת רוצה ושיהיה בהצלחה...אבל אני מרגישה צער מזה וזה קורה כל כמה חודשים זה חוזר על עצמו ואני מרגישה שלא עשיתי לה כלום למה היא פוגעת בי ככה כל פעם ולפעמים זה נותן לי להרגיש ריחוק מבעלי כמו מן רתיעה כזאת ולפעמים באלי רצון עז ומחשבות להתגרש...אני כבר לא יודעת מה לעשות...בבקשה אשמח לקבל עצה כי כבר נמאס לי שככה מתערבים לי וקובעים לי....אני רוצה להתגרש רק בגלל זה...

תשובה

שלום וברכה

חלילה לך אפילו לחשוב על גירושין בגלל חמותך.

לחמותך יש חוסר באינטלגציה רגשית ולכן טוב מאוד שהיא ואמרת שהיא לומדת ולהבא היא לא תדבר ככה, את תמשיכי להיות שמחה ומאושרת בבעלך הטוב וירא ה' ואל תתרגשי מכל מילה שהיא אומרת לך ובוודאי שבעלך לא אשם בהתנהגות של אימו. היזהרי לפנים משורת הדין לא לכעוס עליה ובשכר זה תזכי לפרי בטן מהרה מהרה השנה.

שנה טובה וכתיבה וחתימה טובה,

בנימין