שבת

איך להכין תה בשבת ללא חשש איסור בורר

  • כ"ח אלול התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, רציתי לשאול לגבי תה, האם בחג מותר לעשות תה רגיל(לא בכלי שלישי)? ולגבי שבת, אני עושה תה מחליטה של נענע אז האם אפשר להוציא את הנענע מהתה? איך זה לא יחשב כבורר? ולפעמים יש לכלוכים/חול ואסור לסנן משום בורר.. אז איך אפשר לשתות את התה בלי לסנן ולמרות זאת נקי? תודה רבה ושנה טובה!

תשובה

שלום וברכה

בחג אין צורך בכלי שלישי. ומתר לבשל את התה ישירות על הגז.

יש לשפוך את המים מהכוס וכך הנענ והחול ישארו בכוס. אולם אין לשפוך את כל המים אלא להשאיר את המים בתחתית הכוס.