שבת

האשה שומרת שבת רק בגללי האם זה נחשב שהיא שומרת שבת?

  • כ"ז אלול התשע"ד

שאלה

אני חזרתי בתשובה גם אישתי שומר אבל כך הזמן היא אומרת לי בגללך אני שומרת כי קשה לה בגלל שהורים שלה נוסעים בשבת האם עלי להתיחס למה שהיא אומרת והאם זה נקרא שהא שומרת שבת

תשובה

שלום וברכה

אשריך שאתה מציל את אשתך אהבת נפשך מחילולי שבת החמורים כל כך. כל פעם שאתה שומע שהיא שומרת את השבת בזכותך תתמלא אושר ושמחה מחדש על שזכית לכך. אין לך חסד גדול יותר מאשר למנוע מיהודי חילולי שבת וכאן אתה מציל את אשתך הנפש השנית שלך אין קץ לשכרך.

אמליץ לנסות ולבוא לסופ"ש בענייני יהדות של צוהר או של ערכים ששם תלמדו שניכם יותר על מעלת השבת וכך יקל על אשתך יותר לאהוב את המתנה הגדולה הקדושה והיקרה שנתת לה. אם תרצו בכך נא לשלוח לי מספר טלפון ונשוב איליכם.

בברכת כתיבה וחתימה טבוה ושנה טבוה וברכוה לך ולאשתך,