שאל את הרב - כללי

מה פירוש מעביר על מידותיו, ומה שכרו?

  • כ"ז אלול התשע"ד

שאלה

האם זה נכון שאדם שמעביר על מידותיו מוחלים לו על כל עוונותיו (וחטאיו? כלומר על הכל...). מה הפירוש של מעביר על מידותיו?

תשובה

שלום רב,

כתוב במסכת ראש השנה (דף יז עמוד א) כל המעביר על מדותיו, מעבירין לו על כל פשעיו. ורש"י שם מסביר, שהמעביר על מדותיו, הכוונה שאותו אדם לא מדקדק למדוד מדה למצערים אותו, ומניח מדותיו והולך לו. ולכן הוא זוכה למדה כנגד מדה, שגם הקב"ה מעביר לו על כל פשעיו, זאת אומרת, שמידת הדין לא מדקדקת אחרי הפשעים שלו, אלא מנחתן והולכת.

בברכה,

הלל מאירס