שאל את הרב - כללי

מה גורם לעיכוב הזיווג

  • כ"ז אלול התשע"ד

שאלה

מהם הדברים שמעכבים זיווג? (אשמח אם תוכל למנות לי את כולם...)

תשובה

לכבוד השואלת,

לא אדע אם אוכל למנות לך את כל הדברים המעכבים זיווג - אבל לפחות אומר לך דבר אחד שבדרך כלל לא נמנה כמעכב, אך מתוך נסיוני הוא כן סיבה למניעת התגלות הזיווג הרבה פעמים.

והיינו, שכאשר את מתפללת על ענין הזיווג, אין לצפות אחרי התפלה מתי כבר הקב"ה יענה.

את יכולה להרגיש שבודאי הקב"ה שמע את תפילותיך, ושהוא בודאי יענה לך בבוא הזמן; אבל אין לצפות לישועה מידית, אלא צריכים להסיח את הדעת לדברים אחרים ואז מגיעה הישועה.

אחד מכללי התפלה המסורים לנו, היינו, שאין לצפות אחרי התפלה לענייה, כי עצם הצפייה התמידי לדבר, דוחה (באופן רוחני) את התוצאה מלבוא (מקור: גמרא ברכות לב: וסנהדרין צז.). ולכן כדאי לך להסיח את דעתך לעסוק בשאר דברים במשך היום ושלא לצפות באופן מיידי ומעשי לתשובה על תפילותיך. וכן אם את מכירה עוד רווקות שבאותו מצב, אולי הן ג"כ אינן מודעות לכלל הזה, ואולי עם כל כוונותיהן הטובות מתעכבת הענין מאותה סיבה. ולכן מצוה לך להודיע להן גם כן.

ועל ידי שמסיחין את הדעת והאדם משקיע עצמו בתוך איזה פרויקט וגורם לעצמו היסח הדעת מענין הזיווג, אז זה בעצמו נותן את האפשרות שהזיווג שהיה כבר אמור להיות מן השמים יכול להתגשם - וכדברי הגמרא הנז"ל.

 ויעזור הקב"ה שתזכי למצוא את זווגך ההגון בזמן הנכון, ושתוכלי לבנות ביחד בית נאמן בישראל לאורך ימים ושנים טובים.

בברכה,

רב נחום