שאל את הרב - כללי

איך להגמל מסרטים?

  • כ"ז אלול התשע"ד

שאלה

שלום וברכה אני חרדית מבטן ומלידה.(24) אני משתדלת מאד בכל. ייתכן שמבחוץ יקראו לי אפילו "פרומרית". ישנו נסיון שקשה לי איתו מאד מאד, והוא הסרטים. כשאני יודעת שיש סרטים- אני מרגישה דחף נוראי לצפות בהם. אני יודעת עד כמה זה גרוע. יודעת שזה מזיק חוץ מברוחניות, גם לזוגיות ולחיים נורמליים ותקינים. מה לא ניסיתי כדי לעצור את היצר הרע הזה?! וכל פעם כשיש לי לידי סרטים (לא אני זו שמביאה אותם, אלא מישהו בסביבתי מביא ואני כביכול מזדעזעת מבחוץ ע"כ אבל צופה בסתר) אני נכשלת שוב ושוב. אני חשה ייאוש בעניין.וחשבתי אולי יש דרך לעבוד ע"כ? (במקרה שאתם מפרסמים את השאלה, נראה לי שכדאי להשמיט שאני חרדית. ייתכן שיש בעניין הזה חילול ד')

תשובה

 לכבוד השואלת,

ההתרגלות לסרטים - זה אינו סתם עבירה שיש ביכולת האדם להתגבר עליו;  זה יותר התמכרות כזאת שלא תמיד ביכולת האדם להגמל מזה בלי להשתמש בכלים המיוחדים להגמל ממנה.

לא נפרסם את שאלתך, אבל מה שאת צריכה לדעת, שענין הזה של התמכרות אינה כ"כ שונה ממי נתמכר ליתר אכילה או לעישון רח"ל.

ויש מה לעשות, וכידוע לך, דישנם טרפיסטים העוסקים במיוחד בתחום הזה - שנקרא "OCD" - ולהם המומחיות בכלים הנכונים האיך לעזור בעזרת השם לאדם לצאת מן המצב הזה לאט לאט.

ותתחזקי ותאמיני שאפשר לצאת מן המצב הזה, ותתפללי להקב"ה שישמע בתפילתך שתוכלי להגמל מזה. ובנתיים תבררי ותתעניני  מי יכול להיות טרפיסט מתאים בשבילך המתמחה בהתמכרות - ומאד חשוב לתועלת הענין שיהא הטרפיסט דתי/ה.

ויש לעשות את זה ככל שאפשר יותר בהקדם, ואין לתת למצב הזה להימשיך כי כעבור זמן זה יכול להתדרדר ח"ו.

בברכה שתזכי למצוא את השליח המתאים ושהשם יתן לך בשנה זו שנה טובה - שנה שתוכלי להתאזן וליסד יסוד חזק לכל חייך בעזרת השם,

רב נחום