שבת

לשטוף חסה בשבת

  • כ"ו אלול התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב בבקשה אם אפשר לענות לי דחוף תודה האם בשבת מותר לשטוף חסות הכוונה לשים בתוך מים עם ממלח וחומץ ואז לשטוף האם עוברת על בורר? והאם בשבת אפשר לשים לשמל בורקסים בתוך שקית ואז בתוף פלטה האם זה לא הטמנה? וגיליתי נמלים בשבת בבית וזה הפריע לי ואז ריססתי חומר אבל ריססתי באויר לא בדיוק עליהם האם זה בסדר? וממתי מתחילים לשנות בתפילת עמידה את השינויים?בר"ה ??והאם עושים הבדלה בין ר"ה לשבת?מבדילים בין קודש לקודש? תודה רבה רבה ושנה טובה כבוד הרב.

תשובה

שלום וברכה

שטיפת החסה מותרת.

את בוודאי מתכוונת לבורקסים אפויים. מה המטרה שאת שמה אותם בשקית?

תפילת ראש השנה כולה יש לה נוסח שונה כפי שתראי במחזור לראש השנה.

את השינויים של המלך הקדוש וזכרינו לחיים וכו' אכן מתחילים מלילו הראשון ראש השנה עד לסיום יום כיפור. בימי החול יש שינוי נוסף של אמרית המלך המשפט ממוצאי ראש השנה עד ליום כיפור.

אסור לרסס נמלים בשבת. מותר לרסס קצת מרחוק לא עליהם ישירות.

לא עושים הבדלה לאחר ראש השנה כי מעלת השבת גדולה יותר ממעלת ראש השנה.