שאל את הרב - כללי

לילה בכותל

  • כ"ו אלול התשע"ד

שאלה

1) מותר לשתות או לנשנש קצת בכותל? אני הולך לעביר שם לילה אז רציתי לדעת. ומה לגבי שמע ישראל שעל המיטה ומודה אני? כי אני לא הולך לשון שם. 2) בערב ראש השנה עושים התרת נדרים אבל בסידור יש התרת קללות ונדרים אז מה צריך לקרוא?

תשובה

לכבוד השואל,

1. אין לאכול (או אפילו לנשנש) בחלק של רחבת הכותל שמתפללים שם, וכדין קדושת בית כנסת.

לא אומרים קריאת שמע על המטה כשלא הולכים לישון (אבל אם התפללת מעריב מוקדם, יש חיוב לחזור ולקרות קריאת שמע כדי לצאת קריאת שמע של לילה בזמנה). וכן לא אומרים "מודה אני" בבוקר.

2. אם נמצא קטעים נפרדים, נוהגים קודם  לומר התרת נדרים ואח"כ אומרים את הקטע לביטול הקללות.

בברכה,

רב נחום