שבת

האם מותר למרוח שפתון נגד יובש בשבת

  • כ"ד אלול התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב שאלתי את הרב אם מותר לי לשים ווזילין (שפתון ליובש) בשבת והרב אמר שאני יכולה לשים- אבל שאני מורחת את השפתון אני לא עוברת על איסור? איך אפשר לשים בלי למרוח? והאם בראש השנה אני יוכל לשים?ואיך? תודה רבה מראש!

תשובה

לכבוד השואלת,

לפי מה שיכולתי לברר כעת, ישנם מיעוט פוסקים הסוברים שכאשר ממרחים חומר לתוך העור כדי שכולה תיספג בתוך העור מיידית מותר. לפי דעתם הטעם שאין זה ממרח משום ממרח הוא אמור דוקא בנוגע לחומר שתשאר בעולם, לא במה שנספג ונעלם לגמרי. אולי זה היה טעם הרב שהתיר לך - ואם הוא הרב של משפחתך, מותר לך לסמוך על דעתו להלכה אפילו אם זהו דעת של רק מיעוט הפוסקים.

יש אומרים שמותר לשים באופן שאינו ממרח רק שם נקודות נקודות וזה יתפשט מעצמו.

אבל לצורך רפואה אסור כשאר צרכי רפואה האסורים.

לכאורה אותם הלכות של ממרח שייכים גם ביום טוב.

בברכה,

רב נחום