שאל את הרב - כללי

גירושי הוריי

  • כ"ד אלול התשע"ד

שאלה

שלום רב, הוריי התגרשו לפני 20 שנה בחו״ל בבית משפט וכאשר חזרו ארצה לא השלימו את הליך הגירושין בבית דין רבני, כלומר עד היום עפ״י הרבנות הם נחשבים נשואים. אבי חושש שמא אמא שלי תדרוש ממנו דברים בגירושין, ואמי מצד שני לא רוצה ממנו כלום. שאלותי הן:1. האם ניתן לבצע הליך גירושין מבלי ששניהם יצטרכו להיפגש בביה״ד? 2. האם זה שהם עדיין נחשבים נשואים אע״פ שהם פרודים כבר מעל 20 שנה פוגעת בהם במזלם ואפילו בנו הילדים שלהם? אנא עזרו לי הנושא מאוד מטריד אותי ואני לא רוצה שההורים שלי יתעכבו בגלל הנושא הזה עוד. לתשובתכם אודה ובברכת חתימה טובה ושנה מבורכת, שני.

תשובה

לכבוד השואלת,

1. לא.

2. כל זמן שעדיין לא היה גט, אסורה האמא לכל אדם.

אם האמא אינה חיה עם שום גבר, אז אין העובדה שהיא עדיין נשואה משפיעה על ילדיה הקיימים.

אם בכל זאת את רוצה שהאמא תקבל גט הלכתית, יתכן שאת תוכלי לגשת בשבילהם לבית דין שבעירך ולמלא את פרטי ההסכם גירושין שלהם - כלומר, שהם לא דורשים כלום אחד מן  השני; ואז הם רק יצטרכו לחתום על ההסכם (כל אחד בנפרד), ואז רק יצטרכו להמצא פעם אחת בבית דין ביחד ביום נתינת הגט - ולא יצטרכו באותו הזדמנות דוקא לדבר אחד עם  השני. אולי הם יסכימו לזה.

ואקוה בעזרת השם שהכל יסתדר על צד היותר טוב.

בברכה,

רב נחום