שאל את הרב - כללי

ראש השנה ותפילה

  • כ"ג אלול התשע"ד

שאלה

איפה אני יכולה למצוא מה עושים בראש השנה. אני חילונית ולא ממש יודעת. דבר שני היא מהי התפילה המתקבלת ביותר, זאת שמשהו גדול מתפלל עליי או שאני מתפללת על עצמי. מה אני צריכה לעשות כדי שהתפילה תתקבל?

תשובה

לכבוד השואלת,

1. ראי בלינק:

http://www.hidabroot.org/he/video/61249

2. פירש רש"י (בראשית פרק כא פסוק יז):" מכאן שיפה תפלת החולה מתפלת אחרים עליו, והיא קודמת להתקבל ".

3. העיקר לעשות תשובה על המעשים, וכמבואר בסוף הסרט הנ"ל.

הדרך באופן הלכתי לעשות את התשובה היא כמבואר ברמב"ם ז"ל בפרק ב' מהלכות תשובה הלכות ב,ג:

א] חרטה - להתחרט בלב שבור על המעשה של העבירה.
ב] וידוי - לפרט בפה את החטא בשעת אמירת הוידוי.

ג] קבלה לעתיד - לקבל בקבלה גמורה שלא לחזור על מעשה זה, גם בשעה שתעמדי בניסיון דומה, ואפילו יצטרף לזה בושה וכדומה.

בברכה לשנה טובה ופוריה,

רב נחום