שאל את הרב - כללי

יצר הרע באחרית הימים.

  • י"ט אלול התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב שליט"א. יש לי מספר שאלות שאינן פתורות לי, ואשמח לקבל מכם עזרה. 1. כתוב שבאחרית הימים היצר הרע יתבטל, אז שאלתי היא אלו נסיונות יהיו אם לא יהיה יצר הרע? מה יהיה ככ מיוחד בעבודת ה' יתברך? 2.מי שימות בגוג ומגוג (הכוונה ליהודים שימותו לא עלינו) יקומו בתחיית המתים כעבור 40 שנה לאחר ביאת המשיח? 3.כתוב שבאחרית הימים גן עדן יחזור להתאחד עם העולם הגשמי, מה יקרה עם גיהנום ועם הנשמות שנמצאות שם? לא עלינו. 4. האם מה שקורה עכשיו עם אובמה ( על פי צפונות התורה ועל פי כל הראיות הוא גוג) ועם דעאש, זוהי תחילתה של גוג ומגוג? אנחנו נכנסים לשנה השביעית, נצרות נגד אסלאם? בתודה רבה רבה רבה רבה על הזיכוי הרבים האדיר (!) שאתם עושים. נריה.

תשובה

לכבוד השואלת,

1. נכון , וכן הודיענו חז"ל (שבת קנא:), שלאחר שתתבטל היצר הרע שוב לא יהיו נסיונות ולא יהא שייך לקבל על עבודתינו של אותו הזמן,  שכר.

2. כתב הרמב"ם בקשר לזה (הלכות מלכים פרק יב הלכה ב):"וכל אלו הדברים וכיוצא בהם, לא ידע אדם איך יהיו עד שיהיו".

3. לפי מה שהבנתי, את מדברת עכשיו אודות מציאות שלאחר הששת אלפי שנות העולם, ולא על "אחרית הימים" שבתוך הששת אלפי שנה. ולגבי המציאות שלאחר הששת אלפי שנה, אין לנו את היכולת להשיג ועל דרך שאמר הנביא: "עין לא ראתה אלקים זולתך"(ישעיהו פרק סד-ג).

4. כעקרון, התשובה כנ"ל מספר 2. אבל עייני בפירוש המלבי"ם על הנביא זכריה פרק יב פסוק ב , שהזכיר קצת מהענין שהזכרת.

והשם יתברך יזכינו לראות נפלאות ויגאל כל אחד ואחד מאתנו בב"א.

בברכה,

רב נחום