איפה רשום בחומשת חומשי תורה לשים כיפה?

  • ט"ז אלול התשע"ד

שאלה

שלום. אפה כתוב בתורה בחמשת חומשי תורה לשים כיפה? בעברי כשהייתי דתי ראיתי שלא כתוב בשום מקום בתורה שחייבים לשים כיפה על הראש, וגם לא במדרשים, אלא רק בספרי ההלכה כתוב לשים כיפה כמו ב'שולחן ערוך' 'קיצור שולחן ערוך' ועוד. אז אני רואה שפוסקי ההלכה קבעו לשים כיפה על הראש והם גם אומרים בשביל מה, הם מסבירים שזה רק משום כבוד האל, שזה לא מכובד להיות בגילוי ראש לפני הקב"ה ולכן פוסקי ההלכה קבעו לשים כיפה וחוץ מזה אין לכיפה שום עיניין. אם כן אני לא מוכן לשים כיפה בגלל שרבנים קבעו את זה! אז אני רוצה לראות שזה ציווי אלוקי מחמשת חומשי תורה אפה זה כתוב בתורה?? אני רוצה תשובה רצינית תודה

תשובה

לכבוד השואל,

המקור הוא מגמרא קידושין (לא.): "רב הונא בריה דרב יהושע לא מסגי ארבע אמות בגילוי הראש אמר שכינה למעלה מראשי."

בברכה,

רב נחום