קעקוע זמני ואיפור קבוע

  • ט"ז אלול התשע"ד

שאלה

שלום בוד הרב, קראתי באתר תשובה לשאלה:"מה בין קעקוע לאיפור קבוע?" שהתפרסמה בזמן האחרון. בתשובה עונה הרב בנימין שמואלי ואומר שאיפור קבוע מותר מאחר והוא זמני ו"לא חודר כל כך לעור". קעקוע זמני עושים באותה טכניקה שבה עושים איפור קבוע- הוא "לא חודר מתחת לשכבת העור דרמיס" כפי שזה מוגדר ע"י מקעקעים, והוא נמחק כעבור כמה שנים כמו האיפור הקבוע. לכן אני שואלת, האם אין לזה אותו דין? האם קעקוע זמני מותר? ובנוסף, הבנתי שדווקא "כתובת קעקע" היא בעייתתית אז האם יש הגבלה על כתובת עם מלל גם בקעקוע זמני או שזה לא שייך..? תודה רבה מראש, אני מקווה שלא הטרחתי אותך זאת פשוט שאלה שמעסיקה אותי והייתי שמחה לגלות את התשובה.

תשובה

שלום וברכה

קיצרתי בתשובתי הקודמת מרן הוסיף עוד טעם להקל שכל אחד מהם מוכרח. הקעקוע הוא ציור שלם או אות והאיפור הוא קו בלבד.
האיפור הוא להתייפות והקעקוע אינו בגדר יפוי.
על כן אין להתיר קעקוע בשום צד.