האם מעשר הוא צדקה?

  • ט"ו אלול התשע"ד

שאלה

האם מעשר הוא מצווה מהתורה? אם כן, האם זה נחשב לצדקה? כי מתקבל הרושם שצדקה זה משהו שהוא אקסטרה (ערך מוסף) מהמצווה - כלומר לא חובה. תודה לעונה :)

תשובה

שלום וברכה

מצוות הצדקה היא מצווה מן התורה וכמבואר בשולחן ערוך יורה דעה הלכות צדקה סימן רמז

סעיף א
מצות עשה ליתן צדקה כפי השגת יד, וכמה פעמים נצטוינו בה במצות עשה. ויש לא תעשה במעלים עיניו ממנו, שנאמר: לא תאמץ את לבבך ולא תקפוץ את ידך (דברים טו, ז).

המעשר הוא שיעור הצדקה שחייבים לתת וכמבואר בשולחן ערוך   הלכות צדקה סימן רמט

סעיף א
שיעור נתינתה, אם ידו משגת יתן  כפי צורך העניים. ואם אין ידו משגת כל כך, יתן עד חומש נכסיו, מצוה מן המובחר;  ואחד מעשרה, מדה בינונית; פחות מכאן, עין רעה.

בהצלחה,