שלום לכבוד הרב

  • י"ד אלול התשע"ד

שאלה

אני לא מדברת עם אחותי מזה 8 שנים . אמא שלי גם כן לא מדברת איתה . היא אחותי היחידה . הסיבה לניתוק בקשר הוא ויכוחים חוזרים ונשנים לגבי יחס מעודף של אמא שלי כלפי ולא כלפי אחותי הגדולה . אני שומרת תורה ומצוות ואחותי הגדולה לא שומרת מצוות ולפעמים היה נדמה לי כאילו אין בלב שלה כלום אין לה רגישות כלפי אמא שלי וכלפי אף אחד . היא כל הזמן רק קינאה בקשר שלי ושל אמא שלי וזה הביא לריב נוראי שכבר הספקתי לשכוח מהי הסיבה האמיתית לריב הזה מה עלי לעשות ? האם עלי לבקש סליחה לנסות לגשר ביננו . אמא שלי אישה מבוגרת בת 85 היא איננה מעונינת להשלים עם אחותי מכיוון שבעבר תגובותיה של אחותי היו נטולות רגש כל פעם הייתה חושבת שהמטרה בפיוס הוא כדי להשתיק את המצפון שלי התהליך של ההשלמה ביננו עלול לעלות לאמא שלי בבריאות השאלה מה לעשות האם רק עלי לפעול או לערב את אמא שלי ? אשמח לתשובה

תשובה

שלום וברכה

תנסי לעשות שלום עם אחותך ללא קשר לשלום של אחותך עם אימך.

אין לנסות להשלים בין אימך לאחותך, על ידי שיכנועה של אימך, זה תפקידה של אחותך ולא של אימך. ללא שאחותך תבין את הטעות שלה ביחס לאמא, היא לא תוכל להשלים באמת עם אימך לעולם.