שאל את הרב - כללי

עוגיות לשבת חתן

  • י"ד אלול התשע"ד

שאלה

האם מותר להכין עוגיות לקחתם לבית הכנסת בשבת מחומרים שנקנו ביום שבת

תשובה

לכבוד  השואלת,

על פי הלכה, לאחר השבת שנקנו, החומרים מותרים [ולכמה שיטות: חוץ מלמי שקנה את אותם חומרים בשבת, אם קנאם במזיד.]

אמנם לגבי "כבוד השבת", שמכינים עוגיות לקחתם לבית הכנסת בשבת, לכאורה אין ראוי לכבד את השבת באותם חפצים שעל ידם נגרם חילולו של השבת, דומיא למה שאמרו חז"ל בגמרא ראש השנה (כו.): "אין קטיגור נעשה סניגור". ולכן באם אפשר, עדיף להשתמש במוצרים אחרים להכנת אותן העגיות שלוקחים לבית כנסת בשבת. [כתבתי מסברה, לא ראיתי זה מובא להלכה].

בברכה,

רב נחום