חינוך ילדים

כעס

  • י"ד אלול התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני אישה ומידת הכעס מאוד חזקה אצלי, אמא שלי הייתה כעסנית גדולה וסבלנו רבות מימנה בבית וגם אבי. כמובן שגדלתי בצל הכעס ואני יודעת מה הנזקים של מידה זו אבל עם כל זה אני לא מצליחה לעקור את מידת הכעס מימני. אני שומעת הרצאות, קוראת חומר בעניין מתפללת להשם ומתחננת אבל המידה עדיין ישנה, כמובן שיש שיפור גדול אבל הדרך עוד ארוכה. הכעס כמובן מתפרץ בעיקר על בעלי ועל הילדים .כמובן שכשאני כועסת על הילדים ואני מתבוננת על זה אחר כך , אני נגשת אליהם ומתנצלת ומרככת את נפשם .אמי מנסה להשפיע עליי לקחת כדורים כמו שהיא עושה ואני ממש מסרבת לכך, לכן חזרתי בתשובה ואני כל הזמן מבקשת מהשם שיתקן את המידה. אבל זה לוקח זמן, מה יהיה עד אז , האם זה יהיה עונשי בעולם הזה ועונש ילדיי?

תשובה

שלום וברכה

מומלץ מאוד ללכת לסדנא שתסייע לך לקבל כלים נכונים להתגברות על הכעסים או ללכת לטיפול באמצעות דמיון מודרך או מוח אחד שגם כן יכול מאוד לסייע לך לקבל כלים מתאימים להתמודד עם הכעס.

לפעמים זה לא מופרך לקחת כדורים קלים לזמן מה כדי למנוע כעס ולקבל רוגע עד שקונים את הכלים ההתנהגותיים המתאימים.

בברכת הצלחה מרובה,