האם יש דרך לחלום על נפטר

  • י"ד אלול התשע"ד

שאלה

ישנם אנשים החולמים את יקירהם כאדם השח עם חברו ורובם אים זוכרים כלל חלומות.... 1. האם יש משהו באשיות או בנשמת האדם המאפשרת לו להיות בקשר עם הנפטר 2. האם ישנה דרך טהורה שתגרום לנפטר להתגלות... ואפילו רק כדי לראות שטוב לו 3. האם ישנה בעיה לאשה ללכת מדי פעם לבית העלמין לשפוך את ליבה על קבר בעלה.. 4. יש לי 2 בנים בישיבות גדולה וקטנה שאינם מבקרים כמעט בבית העלמין מכוון שהם לומדים בישיבה ברצינות.. האם זה בזיון לנפטר?

תשובה

שלום וברכה

א. אין דבר מיוחד. הכל תלוי ברשות של הנשמה לבוא לבקר וכן בצורך של הנשמה לבוא לבקר. בדרך כלל כאשר לנשמה טוב בעולם העליון, היא לא תופיע בחלום אלא אם יש לה צורך להעביר מסר מסויים.

ב. אין בעייה ללכת אבל אין ללכת בזמן מחזור וראוי לא ללכת בשנה הראשונה של הפטירה.

ג. הילדים עושים כבוד עצום לאביהם ז"ל כל יום מכריזים בגן עדן הבו כבוד לאבי הילדים שיושבים ולומדים תורה ביראת ה'. אשרי האב והאם שזכו לילדים מקדשי ה'.