שאל את הרב - כללי

מריבות עם הבעל

  • י"ג אלול התשע"ד

שאלה

אני ובעלי נשואים 8 חודשים ויש לנו תינוקת בת חצי שנה.אנחנו כל הזמן רבים ואין לנו זמן איכות ביחד כי הוא עובד כל יום מ4 בבוקר עד 8,9 בערב.מה אפשר לעשות במצב כזה?

תשובה

לכבוד השואלת,

אחד מן הכללים של שלום בית היינו, שצריך להיות לזוג זמן לתקשר ולדבר ביישוב הדעת כל יום - עדיף שעה ולפחות חצי שעה.

תציעי לבעלך, אולי הוא מוכן לפגוש אותך לארוחת בוקר מאוחרת או לארוחת צהרים במסעדה שקרוב למקום עבודתו (בלילה כנראה הוא יותר מידי עייף לשיוכל לדבר ביישוב הדעת ולשמוע מה שיש לך להגיד) ולקיים אתך את המפגש היומי לחצי שעה או קצת יותר.

ואם הוא לא מוכן, אז הייתי מיעץ לך שתמצאי רב או מדריך שגר קרוב לשכונתכם, ששניכם מרגישים בנוח איתו, שיוכל לסייע בענין ולהדריך אתכם בגישור ביניכם בענין התקשורת היומי, לשיוכל להסתדר באופן טכני.

אם יסתדר התקשורת היומי ביניכם, יתכן שדברים יבואו על מקןמם על צד היותר טוב.

אבל אין להתעלם או להזניח את הנקודה הזו; הצורך לתקשר ביישוב הדעת כל יום, הוא צורך הכרחי לכל זוג  בכדי שהזוגיות תוכל להמשיך באופן בריא וחזק בעזרת השם.

לכן כדאי לטפל בזה מה שיותר בהקדם.

בברכה  לסייעתא דשמיא בדרככם,

רב נחום