שאל את הרב - כללי

הקב"ה רוצה שנהנה מהעולם הזה

  • י"ג אלול התשע"ד

שאלה

שלום לך כבוד הרב אם הקב"ה רוצה שנהנה מהעולם הזה ונהיה שמחים ונעבוד אותו בשמחה, איך זה מתיישב עם ייסורים של ילדים שלא יודעים איך להתמודד עם סבל ברמות שאפילו מבוגרים לא מסוגלים להתמודד. נכון שהם באו לעולם לצורך תיקון ונכון שהם נשמות גבוהות אבל לשם מה נועד הסבל למה הקב"ה לא לוקח אותם בוות אחת בלי למשוך את הסבל לאורך זמן? איך אנחנו אמורים להיות בשמחה?

תשובה

לכבוד השואלת,

נכונים דבריך.

וכעין שאלה זו כבר שאל משה רבנו ע"ה מאת הקב"ה : "מפני מה יש צדיק וטוב לו ויש צדיק ורע לו ?" (ברכות ז.)

הרי שזה מן הדברים שנסתרים מעינינו, למה עובר על כל ואחד ואחד בדיוק את הקושיים שעובר עליו - שרק נזכה להבין דברים אלו  בבוא משיח צדקינו במהרה בימינו אמן.

אבל נצטרך בינתיים להאמין שהק"בה מנהיג הכל לטובת כל אחד ואחד, ובסופו של דבר תהיה שמחה אמיתית אצל כולם.

ויהי רצון שהקב"ה יתן לכולם הכח להתחזק - ובפרט מול כל הקושיים שמזדמנים מול  עינינו  היום - עד שנזכה כבר בקרוב בקרוב לצאת מן הגלות הזה לגאולה השלימה, בב"א.

בברכה

רב נחום