שאל את הרב - כללי

עישון קנאביס

  • י"ג אלול התשע"ד

שאלה

אני מעשן קנאביס לא באופן קבוע אלא פעם-פעמיים בשבוע גג אני מעשן בעיקר כדאי להירגע,מה גם שיש לי בעיות שינה וכאשר אני מעשן זה מאוד עוזר לי לישון לאחר מיכן האם יש איסור לעשן אם זה למטרות בריאותיות? אותה שאלה נשאלת אם זה למטרת הנאה בלבד אשמח לתשובות ל2 המצבים. ידוע שלצמח הקנאביס יש הרבה סגולות והוא עוזר כמעט בכל הבעיות והמחלות זה הרבה יותר טוב גם מאלכוהול מסיגריות וכו'.

תשובה

שלום וברכה

ברור שיש לנהוג כפי החוק. אכתוב את ההלכה לולי יש חוק בעניין, הדבר ידוע שעניין הקנאביס שנוי במחלוקת הרופאים יש השוללים ויש המחייבים.

מי שסומך על דעת הרופאים המחייבים, רשאי להשתמש בקנאביס ללא כל חשש הלכתי. אולם כפי שציינתי חובה לנהוג לפי החוק.