שאל את הרב - כללי

זוגיות יהודית לאחר המשיח

  • י"ב אלול התשע"ד

שאלה

האם כשיגיע המשיח הגברים ינשאו לאישה אחת? או כמו בעבר להרבה נשים? אם לאישה אחת , למה לא ציווה ע״כ הבורא בתורה?האם בגלל שזה חייב לבוא מרצון הלב בשלימות ללא ציווי, כמו בהר סיני? איך זה יעבוד בפועל בתחיית המתים, אם גבר שהתאלמן ונישא שוב? אם להרבה נשים, ועמ״י משולים לכלתו של השם, אשר בחר כלה אחת בהר סיני , האם אז גם מבחינת הבורא יהיה ״נשוי״ לשאר העמים?

תשובה

לכבוד השואלת,

לא ידוע לי על מקור מן הספרים אם יחזור הדבר לדין תורה בזמן שהמשיח יבוא.

לגבי הזוגיות שבתחיית המתים, לפי מה שהבנתי הוא נושא שנתברר בכתבי קודש בפנימיות התורה, בכתבי האר"י ז"ל.

אבל אין לדמות כלל את מצבם של הכלל ישראל ביחס להקב"ה כמו נישואין גשמיים שבעולם הזה; בנבואות של הרבה נביאים חזר ונשנה היסוד שלעתיד לבוא רק הכלל ישראל יחוו בחינת "נישואין " עם הקב"ה. לאחד מן הנבואות, ראה ישעיהו פרק נד.

בברכה,

רב נחום