שאל את הרב - כללי

היכן לקיים את ראש השנה

  • י"ב אלול התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, אני נשואה 5 שנים וטרם זכינו לילדים. בשל המצב הרגיש שבו אני נתונה (כרגע מנועה אפילו מהשתדלות של טיפולים) אני חוששת להכניס את עצמי למצב רגיש אף יותר, במיוחד בראש השנה, הכרוך במפגש משפחתי. אצל ההורים שלי יש בעיה קשה של שלום בית וכעסנות שסבלתי ממנה לאורך כל השנים עד שהתחתנתי. בצד של בעלי רק אנחנו ואמא שלו שומרים את קדושת המועד. אנחנו גרים בעיר חרדית ואני מעדיפה להישאר לבד בבית, השאלה אם כדאי בכ"ז להיכנס לאתגר הזה ע"מ שע"י עמידה בנסיונות בעז"ה נזכה לישועות, או שעדיף להימנע ולהיות בביתנו בו הסיכוי לנסיונות נמוך.

תשובה

לכבוד השואלת,

כבר לימדנו חזל בנוגע לנסיונות:

"אמר רב יהודה אמר רב לעולם אל יביא אדם עצמו לידי נסיון שהרי דוד מלך ישראל הביא עצמו לידי נסיון ונכשל" (סנהדרין (קז.).

א"כ אין להיכנס דוקא לניסיון משום מעלת הזכויות שאולי ירוויח; לכן עדיף להשאר בבית אם בעלך מסכים לכך.

בברכה,

רב נחום