תורה ומדע

צופן התנכ"י

  • י"ב אלול התשע"ד

שאלה

שלום. אני מכיר את הצופן המפורסם על רצח יצחק רבין, ומשהו לא מובן לי בצופן הזה, ראיתי שפרופסור אליהו ריפס מספר על המחקר הזה והוא גם דיבר על הצופן "רצח רבין" והוא אומר שמי שמצא את הצופן הזה הוא העיתונאי מייקל דרוזנין, ומייקל דרוזנין כותב בספר שלו "הצופן התנכ"י " הראשון - שפרופסור אליהו ריפס גילה את הצופן הזה. אז לא מובן לי מי מצא את הצופן על רצח רבין, ריפס אומר שדרוזנין מצא את הצופן ודרוזנין כותב שריפס מצא את הצופן אז מי מצא באמת את הצופן על רצח רבין ריפס או דרוזנין ?? אני מבקש לקבל תשובה רצינית זה חשוב לי תודה

תשובה

שלום וברכה

אם אינני טועה פרופ' ריפס מצא את השיטה של הצופן באופן כללי. העיתונאי מצא על פי השיטה של ריפס את הצופן על הירצחו של יצחק רבין.