כשרות של בשר

  • י"א אלול התשע"ד

שאלה

שלום וברכה. ברוך השם שחזרתי בתשובה בזכות יופיה של התורה ומידת האמת שבה. שלא מסתירה דבר לא על אבותינו ולא על המלכים וכיוצ"ב. אמיתית. וברור לי שהכל מאת השם. הכל. ואני רוצה לדעת האם באמת ובתמים לאדם פשוט מן המניין ,שאין לו חוות חיות בבית שמגדלן בעצמו ושוחטן בעצמו, יכול לאכול היום בשר ועוף מכשרויות מהדרין ולהיות בטוח שאכן זה כך? שמקפידים על כל ההלכות מאופן גידולם והובלתם של החיות ועד שחיטתם ובדיקתם ? במיוחד לאור העובדה שמדובר בכמויות אדירות של בשר ועופות? האם הבשר הזה שאנחנו מברכים עליו על שולחנו של הקדוש ברוך הוא ועל חשבונו ראוי ? אני שואלת כי שומעים כל כך הרבה דברים שאין ספק שזה מחלחל ומכרסם באמונה שלך.לצערי הרב מי שהיום יכול לגרום לי להרהורי כפירה הם לא חילוניים והמבין יבין. אני רוצה תשובה אמיתית כמו התורה שלנו. שלא מסתירה דבר. לא נראה לי שזה מקרה שקמה גברת בישראל שצעקה את צעקתה על החיות שאנחנו אוכלים ובסחפה אחריה 80000 איש שהפכו לטבעוניים. גם זה מאת השם. מחילה על השאלה אבל היא בוערת בי בזכות מידת האמת שבי. ואני סומכת עליכם כארגון שחותר להפיץ את אמיתתו של בוראנו.תודה .

תשובה

שלום וברכה

כל כשרויות המהדרין המקובלות, ניתן לסמוך עליהם שכל עוף ועוף נשחט במתינות כהלכה וכל עוף ועוף נבדק בצורה פרטנית בדברים שחובה לבדוק אותם וכל עוף ועוף ידועה ההיסטוריה שלו לעניין החיסונים שנעשו כהלכה וכן בהובלה העופות אינם נזרקים למנוע חששות הלכתיות וכך בכל השאלות הנוגעות לעניין הכשרות, ניתן להיות בטוחים שהכל נעשה כדת וכדין.