שבת

האם חפץ שעברו בו בשבת על איסור בורר נאסר לעולם?

  • י' אלול התשע"ד

שאלה

בררתי מוצרי טיפוח בשבת בלי לשים לב. רק אחרי שבת הבנתי שעברתי על מלאכת בורר הצטערתי מאוד וקיבלתי על עצמי להקפיד יותר. האם אפשרי להשתמש במוצרים או לזרוק אותם? (במקרה זה אין חסרון כיס). תודה

תשובה

שלום רב,

אחרי שבת ודאי תוכלי להשתמש במוצרים אלו, היות שמי שעשה מלאכה בשבת בשוגג מותר לו ליהנות ממנה במוצאי שבת (שלחן ערוך ורמ"א אורח חיים סימן שיח סעיף א).

וגם בשבת עצמה - אם את חוזרת ומערבת אותם כמו שהם היו מתחילה, שוב יהיה מותר לך להשתמש בהם, היות שביטלת את מעשה הברירה (שו"ת יביע אומר חלק י' סימן נה, מהדורת תשע"ה עמוד קלב ד"ה מסקנא).

בברכה,

הלל מאירס