שאל את הרב - כללי

האם יש לפחד מקללות של אנשים?

  • ט' אלול התשע"ד

שאלה

האם יש לפחד מקללות של אנשים?

תשובה

לכבוד השואל,

לפי מה שזכור לי :

1. מבואר במקורות שיש בכל דיבור כח גדול.

2. הדיבור הרגיל מקבל תוספת כח כאשר הוא נאמר במחשבה חזקה וברגש חזק.

3. הדיבור או קללה של הזולת יכול להזיק אם יש לבן אדם שנאמר עליו איזשהו חסרון או פגם בהתנהגותו או במידותיו.

ואם כך הדבר, אם יש מישהוא שנתקלל ע"י אדם "ריק" שברחוב כאשר בעצם לא עשה לו שום דבר רע, אין כ"כ לדאוג מזה;

אבל אם מישהוא נתקלל ע"י אנשים אחרים או הילדים שלו כאשר יתכן שהוא הרע להם או התנהג איתם שלא בצדק, כן יש לראות לתקנו.

עיקר התיקון של הקללה זהו בבקשת מחילה מזה שקלל אותו (ואפילו אם הוא ילד), ובאותו זמן לומר דברים או להציע לו משהו שיפייס אותו

ישנו ג"כ נוסח של "ביטול קללות" הנאמר בערב ראש השנה לפני שלשה אנשים אחרי "התרת נדרים" -  אבל זה רק עוזר מכאן ולהבא.

ואקוה שיסתדר הכל על צד היותר טוב עוד לפני ראש השנה, ושתזכו מכאן ולהבא ליחסיים חיוביים ופוריים לכולם,

בברכה

רב נחום