חברה והשקפה

צער בעלי חיים ואכילת בשר

  • ז' אלול התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, ישנה שאלה שמקננת בי זמן רב בנוגע לאכילת בשר. ידוע שהתורה מחייבת אותנו להגן על בעלי החיים כפי היכולת, וידוע שהתורה ציוותה עלינו לא לצער בעלי חיים. אדם שמצער בעל חיים חייב מדין תורה. אני יודעת שבזמן אכילה בשבת או אכילה לשם שמיים יהודי מעלה את הבהמה ובעצם מתקן את תיקונה, אני יודעת שהשחיטה היהודית היא ללא סבל והדבר אף הוכח מדעית. גידולם של פרות, עופות, ייצור מוצרי חלב וביצים כרוך בסבל רב והמקום צר מלהכיל ולתאר את גודל הכאב, הצער והייסורים שהם עוברים. זהו כבר לא משק חקלאי לגידול בעלי חיים כמו שהיה פעם, אלה תעשייות ענק שמשתמשות בהם כמכונות אין סוף לייצור בשר, ביצים ומוצרי חלב כשהם נימצאים בתת תנאים של צפיפות נוראה ללא יכולת לזוז, לא יום ולא לילה, הפרדת עגלים, מחלות אינספור שמושתקות בעשרות זריקות ואנטיביוטיקה (וכבר ידוע לא מהיום שאכילת בשר מזיקה יותר משהיא מועילה אם בכלל, עקב התרופות והחומרים המוזרקים להם ללא הגבלה, שלא לדבר על העיבוד שהבשר עובר עם כמות חומרים אחרי השחיטה) ועוד רבות. השאלה שלי היא איך עם כל הצער שבעלי החיים עוברים בדרך הם מגיעים למקפיא של הסופרמרקט עם חותמת של בד"ץ?! איך בשר כזה שעבר מה שעבר מקבל כשרות שאמורה להיות מובחרת עפ"י דרך התורה? הרי ברור שזוהי לא דרך התורה לגידול בעלי חיים.. ומעבר לכשרות, הייתי רוצה שהרב יאיר את עייני בעניין וגם, איך כיהודים ראוי לנהוג כשזה המצב .. תודה

תשובה

אמליץ להקשיב להרצאה הבאה http://www.hidabroot.org/he/video/61669