חברה והשקפה

השפן הקטן והמוסר

  • ז' אלול התשע"ד

שאלה

מופנה לרב פנגר באחת משיחותיו המרתקות נתן הרב את שיר הילדים״השפן הקטן״ והלביש עליו פרשנות דתית שגרמה לי ולחברי להרגיש שבכל טקסט מזדמן ניתן לפרש בכל צורה שהרב יבחר וזה גרם לנו לזילות השיחה כולה . דחוף תשובה בשביל שלום בית

תשובה

שלום וברכה

מכל דבר בעולם יש ללמוד מוסר. כמובן שלא נחליט על ערכים לפי סיפורי השפון הקטן או הנסיך הקטן וכדו' אולם נוכל להלביש רעיונות מוסר האמיתיים בפני עצמם בסיפורים אלו ולקרבם אל שכלינו על ידי התבוננות בסיפורים אלו וכדוגמת משלים שמשתמשים בהם לקרב אל השכל את רעיונות המוסר שאנו רוצים להעביר.