נשים

האם גרושה חייבת בכיסוי ראש?

  • ו' אלול התשע"ד

שאלה

אני בת 22 וגרושה כבר שנה וחצי. הרבה שואלים אותי מדוע איני מסירה את כיסוי הראש. רציתי לקבל חוות דעת תורנית בעניין (יש לי ילד בן שנתיים) - האם זה ראוי ואפשרי להסיר את כיסוי הראש? (אני ממוצא אשכנזי). תודה

תשובה

שלום רב,

גם אישה גרושה חייבת להמשיך ולכסות את ראשה (שלחן ערוך אבן העזר סימן כא סעיף ב, ובית שמואל סק"ה). אמנם במקום צורך (כמו פרנסה) היא יכולה להקל לחבוש פאה נכרית - גם לדעות שאוסרות לאישה נשואה לנהוג כך (שו"ת יביע אומר חלק ד' חלק אבן העזר סימן ג).

ברכה והצלחה,

הלל מאירס