שאל את הרב - כללי

יש לי הרבה חלומת על שדים

  • ה' אלול התשע"ד

שאלה

שלום מצטער מראש על שגיאות הכתיב שלי. לנושא לאחורנה אני חולם הרבה חלומות על שדים,ויש גם מלאך בחלומות האלה שהוא עוזר לי ומגן עליי מהשדים. בנוסף לכך יש גם ילדה שעוזרת לי אבל אני לא מכיר אותה אף פעם לא ראיתי אותה במציאות, עכשיו ככה השדים כל הזמן רוצים להרוג אותי בגלל שהם אומרים בחלום שהרסתי להם את התוכנית (אין לי מושג על מה הם מדברים). ובחלום האחרון שלי שזה היה אתמול לא הייתה הילדה הזאת, וגם לא מלאך רק שדים שבהתחלה התחילו לשרוף אותי ואחרי זה חתכו אותי בסכין וככה אני מת. אבל כאן החלום לא נגמר אני מופיע בעולם הבא ויש מעליי איזה אור לבן בקשתי מימנו שיקח אותי איתו. אבל לא קרה כלום אחרי זה אני זוכר שחזרתי לחיים בתור שד וכאן נגמר החלום מה זה אומר ולמה בזמן האחרון יש לי הרבה חלומות על שדים שרוצים להרוג אותי? ואין לי מושג גם מה הסיבה אף אחד לא אומר לי בחלומות חוץ משהרסתי להם את התוכנית (לשדים). תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

כך אמרו חכמינו זכרונם לברכה:

הרואה חלום ונפשו עגומה יאמר בעת ברכת הכוהנים את הנוסח הזה:

רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלָּךְ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ, חֲלוֹם חָלַמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵעַ מַה הוּא. יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ ה' אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, בֵּין שֶׁחָלַמְתִּי עַל עַצְמִי וּבֵין שֶׁחָלַמְתִּי עַל אֲחֵרִים, וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלַי, אִם טוֹבִים הֵם חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹתָיו שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק, וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה מֵחָלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּנוּ, וּכְמֵי יְרִיחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע. וּכְשֵׁם שֶׁהָפַכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה כֵּן תַּהֲפוֹךְ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה וְתִשְׁמְרֵנִי וּתְחָנֵּנִי וְתִרְצֵנִי:
אמן:

כשתתמיד באמירת נוסח זה אחרי חלומות מוזרים, לאט לאט, החלומות ייפסקו, והיו כלא היו.

בהצלחה - מנשה ישראל