שבת

דחף לתלישת שיער מה עושים בשבת

  • ב' אלול התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב,פניתי בעבר עם שאלה ולאחר שקיבלתי תשובה טובה,התרציתי והסכמתי לעצמי לשאול שוב. אין לי מנוחה בשבתות יש לי בעיה שמכונה התנהגות אובססיבית כפייתית.היא מתבטאת בתלישת שיערי שלי ואין ביכולתי לעצור את התופעה הזאת.התלישה יכולה לרוקן את כל ראשי משיערות ובלבד אזורים מסוימיים.כואב לי לקום כל בוקר ולחוש בבושה שמלווה את המראה החדש שלי,שמשתנה מיום ליום בהתאם לכמות השיער שנתלשו יום אמש.מעבר לעובדה שאני ממש סובלת,הסבל הכי קשה זה בהלכות שבת,מצאתי את עצמי ממשיכה לתלוש גם בשבת כשיש איסור ברור שאומר שחל איסור לתלוש שיערות בשבת ואני ממש מצטערת בזה,ובעובדה שאין לי יראת ד' שמונעת ממני להתנהג כך.ומוצאת את עצמי חושבת ככה בכל רגע שאין לי שליטה על הידיים שלי.חיפשתי ב"שולחן ערוך"אבל אין הלכה בשביל המקרה שלי.מה עליי לעשות? לחטוא כשאני מודעת ולקבל את זה ולהמשיך להצטער מחדש בכל שבת?

תשובה

שלום וברכה

מצווה לטפל בעניין זה בצורה יסודית. ראי כאן את דרכי ההתמודדות בהפרעה זו http://www.thingsonmymind.com/?p=604

ביינתיים מומלץ ביותר שתלמדי ספר על הלכות שבת באופן שוטף בכל יום ובשבת לא תחליטי מראש שכל השבת תימנעי מתלישת שיער, זה קשה ולא ישים כרגע. תקבלי על עצמך להשתדל בכל פעם להימנע מתלישת שיער וכך בפעם הראשונה שיהיה לך הרצון לתלוש שיער תשתדלי להתגבר על זה ולהזכיר לעצמך את גודל מעלת השומר שבת ותלמדי חומר בענייןהשבת עד שהדחף יעבור וכך בכל פעם ובפעם מחדש תנסי להתגבר באופן חד פעמי על הניסיון החד פעמי ולא ללכת עם החלטות גדולות מידי ובעז"ה תצליחי להתגבר ברוב הפעמים או בכולם, עד שתסיימי את הטיפול הנחוץ להפסיק לגמרי עם תלישת השיער.

בהצלחה רבה,