חברה והשקפה

כיצד ה' בחר מה זה חטא ומה זה מצוה?

  • ב' אלול התשע"ד

שאלה

שלום, בהמשך לשאלה הגדולה: למה אלוקים קבע שהחטאים שלנו הם חטאים - ולא להפך? http://www.hidabroot.org/he/question/71730 קראתי את התשובה המובאת ברובה ממסילת ישרים. הדברים המובאים שם הם דברי קודש ואמת. אך הם ממש לא עונים על השאלה. הייתי יכול לצמצם את השאלה רק למצוות שהם לא שכליות, לדוגמא מדוע ה' החליט שלאכול חזיר זה איסור וכו', אך ארשה לעצמי להרחיב את השאלה אף למצוות שכליות, כיצד ה' החליט מה טוב ומה לא טוב, כי אי אפשר לענות ולומר שזה לפי השכל וההיגיון, מכיוון שה' הוא שנתן לנו השכל וגם כאן יכל לעשות הכל הפוך. בתודה מראש. נ.ב רציתי להגיב לשאלה ישירות באתר, אך לא ראיתי כיצד ניתן. אין לי פייסבוק, האם בכל זאת ניתן להגיב, וכיצד?

תשובה

שלום וברכה

המקובלים מסבירים שכל מה שה' אסר עלינו הם דברים שהם משורש הרע מהטומאה והם דברים שמזיקים לנשמה הקדושה וכל מה שה' ציווה עלינו הם דברים משורש הקדושה שמוסיפים לנו כוח וגבורה בכוחות הקדושה.