חברה והשקפה

למה משיח לא בא

  • ב' אלול התשע"ד

שאלה

אני שואל בשם אישה אחרת, עניתי לה אך היא מעוניינת בתשובות מניחות את הדעת יותר : אני מסורתית ומאמינה בא-ל , אך קשה לי להבין למה יש הרבה ייסורין ,מלחמות ושכול. למה אם אנחנו עם נבחר יש לנו הרבה סבל? למה עדיין לא מגיע משיח , הרי אנחנו עם שלטון יהודי, מדינה וצבא, ויש אחדות בעם? אם מפרסמים באתר, נא ללא מייל ופרטים מזהים

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

עצם העובדה שרוצים לגייס בני ישיבות לצבא, ויהודים רבים אינם מכירים בחשיבות התורה - מוכיח שחסרה אחדות בעם.

הסבל גורם לאחדות ולתשובה בעם ישראל, ובכך מכין את הקרקע לביאת משיח.

באמצעות הייסורים עם ישראל לומד שאין לו במי לבטוח, לא באובמה ולא במדינות הגויים, אלא אך ורק בקב"ה לבדו.
ואז כשיגיע המשיח, כולם יבטחו בו בלב שלם, כי הם יידעו שמלבד ה' אין ישועה.

הנה מאמר חדש בנושא זה:

בברכה,
דניאל בלס