חברה והשקפה

האם צדקה תמיד תציל ממוות?

  • כ"ט אב התשע"ד

שאלה

שלום לכולם. "צדקה תציל ממוות" ואני שואל: ממוות של מי? של מה? באיזה סיטואציה? כי אני רואה הרבה אנשים שנותנים צדקה והם מתים? תודה והסבר בבקשה.

תשובה

שלום וברכה

מצוות הצדקה יש בה כוח להציל ממוות, ומקרים רבים שאנשים ניצלו כתוצאה מנתינת צדקה. אולם אין זה מחייב תמיד שאף נותן צדקה לא ימות הרי בוודאי אנשים ימותו ואין מי שנציל מהוות בסופו של דבר. פעמים רבות האדם שנגזר עליו קיצור מימיו יוכל להאריך את ימיו ולהמתיק את דגזר הדין על ידי הצדקה, אבל אין הבטחה שכל מי שנותן צדקה לא ימות לעולם.

בהצלחה,