חברה והשקפה

איך מתחילים בלימוד גמרא

  • כ"ח אב התשע"ד

שאלה

שלום וברכה! ברצוני ללמוד גמרא באופן אישי כבר הרבה זמן. אני מציין שאין לי מושג בארמית וידוע שלימוד גמרא זה לא דבר פשוט, רציתי לקבל המלצה כיצד עדיף להתחיל באיזו מסכת והאם יש ספר גמרא שהוא קל להבנה עם פירושים בעברית?

תשובה

שלום וברכה

אמליץ להצטייד במילון עברי ארמי מצוי גם באינטרנט http://daf-yomi.com/AramicDictionary.aspx

מומלץ ללמוד בגמרא מהדורת שוטשנטיין או מתיבתא שמסבירים את דברי הגמרא היטיב, עדיפות יתירה ללמוד עם חברותא שכבר בקיאה בדרכי התלמוד, כך לומדים את דרך הלימוד היטיב. אם תרצה חברותא כזו נא לשלוח לנו מס' טלפון ונשוב איליך לתיאום.

בהצלחה רבה,