חברה והשקפה

חלום נורא...

  • כ"ו אב התשע"ד

שאלה

שלום חלמתי שנופלות לי שלוש שיניים אחת אחרי השנייה, דיי מודעת למשמעות הדבר ונמצאת בחרדה איומה, בחלום עם נפילת השיניים היה גם הרבה דם האם יש לזה גם משמעות (יש מצב שזה מבטל את המשמעות הראשונה). הדבר הראשון שעשיתי זה לקרוא את פיטום הקטורת ובמקום של בקשות אישיות וביקשתי לבטל את גזרת החלום, גם התקשרתי לרב בצרי וביקשתי לעשות פדיון נפש, שילמתי 160 ש"ח רוצה להאמין שבאמת הם יעשו את זה עבורי האם יש עוד משהו לעשות אני חסרת אונים ממש יש לי משפחה וילדים ונורא להיות כך האם כדאי לי לצום האם אפשרי בשבת תודה ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

אין לצום בשבת. תעשי הטבת חלום בשבת בעת התפילה בבית הכנסת בשעת ברכת כהנים תאמרי את התפילה הזאת 'רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלָּךְ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ, חֲלוֹם חָלַמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵעַ מַה הוּא. יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יְהׂוָה אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, בֵּין שֶׁחָלַמְתִּי עַל עַצְמִי וּבֵין שֶׁחָלַמְתִּי עַל אֲחֵרִים, וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלַי, אִם טוֹבִים הֵם חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹתָיו שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק, וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה מֵחָלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּנוּ, וּכְמֵי יְרִחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע. וּכְשֵׁם שֶׁהָפַכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה כֵּן תַּהֲפוֹךְ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה וְתִשְׁמְרֵנִי וּתְחָנֵּנִי וְתִרְצֵּנִי.

הסירי דאגה מליבך ותהי שמחה בבורא ובשבת והכל על מקומו יבוא בשלום, אריכות ימים ושנים לך ולכל משפחתך.

בהצלחה,