אינטרנט<><>

  • כ"ד אב התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב. אני מתחבט בשאלה שמאוד מטרידה אותי ועשיתי כמה וכמה פעמים פעולות קיצוניות בנוגע לאינטרנט. מצד אחד הנזק החמור ביותר של האינטרנט והפיתוים המצוים בו. מצד שני גילוי כבוד מלכות ה' שיעורי תורה ממש ישיבה בתוך הבית. הידע שרכשתי משיעורים ממגוון רבנים ומריבוי הספרים לא הייתי זוכה בלא האינטרנט (כך נראה לי). אני מבין שיש אוסרים את האינטרנט לחלוטין ובצדק (בעיקר חכמי הדור האשכנזים). ואני מבין שאייפון וכל מכשיר "חכם" הוא נזק בלתי הפיך. (ואין לי אייפון ב"ה). ואני מבין שאינטרנט פרוץ לחלוטין "כי אדם אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא". וב"ה יש סינון אתרים "רימון" ו"אתרוג". אני מנוי כעת לרימון. השאלה שלי מתפצלת לשתים והיה חשוב לי ההקדמה הזו שהיה ברור. אני ספרדי ולא מצאתי פסק בספר הלכות שאוסר לחלוטין. שאלה 1 : האם אדם שעיקר לימודו דרך המחשב בין מהרצאות בין מספרים עם סינון של אתרי זימה וכו' יכול בהחלט ללמוד דרך המחשב ואין זה נחשב כמצווה באה בעבירה ? 2 : יש עוד נזקים מלבד הפריצות כגון אתרי כפירה למיניהן ולשון הרע וכו' (שאין לי ב"ה משיכה להכנס חלילה לאתרים כאלו). אז השאלה היא האדם אדם אם ובמידה שבאמת מותר לו לגלוש עם סינון בכל זאת לא עובר על "לא תביא תועבה אל ביתך" שהרי דברי מינות הם גם תועבה ובאינטרנט המסונן בכח יש את אותם האתרים אף על פי שבפועל אדם לא נכנס האם חלילה נחשב כאילו מחזיק בדברים כאלו ר"ל. נ.ב אני רווק ובעזרת ה' כשאתחתן בוודאי שאיני יכניס לביתי אינטרנט אבל כיום שאני רווק ועיקר לימודי מהמחשב לכן אני שואל. תודה.

תשובה

שלום וברכה

1. לא נחשב כמצווה הבאה בעבירה.

2. עיקר הנזקים הם פריצות ולשון הרע וכפירה וזאת מלבד החשש של התמכרות למחשב שיש להיזהר מאוד.