מצאתי משקפיים בטיול, כיצד עלי לנהוג מבחינת השבת אבידה?

  • כ"ב אב התשע"ד

שאלה

מצאתי משקפיים בטיול בנחל דרגה. למיטב זכרוני הם היו בתוך אחת הבריכות, אבל ייתכן שהיו סתם זרוקות על הארץ. כיצד עלי לנהוג מבחינת השבת אבידה?

תשובה

לכבוד השואל,

הואיל ויש למשקפיים סימן, ואי אפשר לדעת אם באו לידך אחרי יאוש, הם עדיין שייכים לבעליהם.

מה שאפשר לעשות דרך הכרזה, הוא לתלות פתק קרוב למקום שנמצא - אולי יחזרו שם הבעלים לחפש; ויש אומרים שיודיע למשטרה האחראים על המקום, כי הדרך שמי שמחפש משהו באותם מקומות מתקשר למשטרה.

וראה בתשובה זו שמצאתי שהכותב חידש שם, שלפי המציאות היום אינו ראוי לקחת חפצים כאלו שאינם יקרי ערך להשיב לבעליהם, כי יתכן שהדרך הכי טוב להחזרתם הוא להשאיר אותם במקומם:

http://www.din.org.il/2014/02/09/%D7%9C%D7%A7%D7%97%D7%AA-%D7%93%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%A0%D7%9E%D7%A6%D7%90%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A8%D7%97%D7%95%D7%91/

ועל כל פנים, עכשיו שלקחת, לכאורה אתה צריך להחזיק  בו עד ידרשנו בעליו או עד שיבא אליהו.

את הנראה לי כתבתי.

בברכה,

רב נחום