בהלה וחרדה

  • כ"א אב התשע"ד

שאלה

מה יהיה ? איך אפשר מה לעשות שהמשיח יבוא בטוב וניגאל בטוב, דרך המוח ולא דרך הכוח ? אנשים רחוקים וגם מי שנראה קרוב לא תמיד קרוב והנה החתונה הזו המעציבה ומצערת והנה הממשלה הרופסת שבגלל חוסר אהבת חינם אחדות בעם, השכל הולך לאיבוד ? אני מתפללת להשם שיפתח בחסדיו את צהר בינת הלב ונבין באחד מה המציאות היחידה ? אני מתפללת אך מבוהלת.

תשובה

שלום וברכה

לא הבנתי את בהלתך, אמת כי מקרה זה מצער מאוד ועצוב מאוד אולם לעומת נערה מסכנה זו שעזבה את דת אלוקיה בעבור אהבת אדם חולפת, ישנם אלפים ורבבות ההולכים בתורת ה' ורבים רבים מצטרפים לאור הגדול וזוכים להתחזק ולחזור בתשובה שלימה ומאירים את העולם במעשיהם הטובים ואין כל מקום לבהלה. האור מתחזק ומתעלה וגובר על החושך ומהרה נזכה שיקויים בנו הפסוק אור חדש על ציון תאיר ונזכה  כולנו יחד מהרה לאורו.